Bra länkar

Vill du veta mer om hur det är att leva med hiv? Här hittar du bra länkar till massor av lärorikt innehåll och användbara tips.

Vi borde veta bättre

En serie filmer från Adlongruppen som handlar om hur du bemöter en person som är hivpositiv och vad vet du om hur det smittar? Det finns fortfarande stor okunskap kring hiv och i den här filmen berättar fyra personer med djup inblick i ämnet om hur det faktiskt fungerar.

UR: Positiv

En film ifrån utbildningsradion. Hur är det att leva med hiv? Möt åtta personer från olika delar av världen, som berättar om hur det är att leva med eller i skuggan av hiv idag. Behandlingen av hiv har utvecklats så att man idag kan leva ett bra liv med viruset i kroppen, med hjälp av mediciner. Men myter kring och rädslan för viruset lever kvar. Här berättar de om sina personliga erfarenheter av hiv. Projektet är ett samarbete med Musikhjälpen i P3.

Den längsta resan är inåt

Utdrag ur Staffan Hildebrands film "Den längsta resan är inåt - filmen om Steve", som får premiär under hösten 2015. Porträtt av författaren och aids-aktivisten Steve Sjöquist, som har levt med hiv sedan 1987. Han har skrivit fyra böcker om hiv/aids, och är aktiv inom Hiv-Sverige.

We are survivors

Ett initiativ från Hiv-Sverige och RFSL Dalarna för att lyfta fram dig som är nyanländ, har tagit dig igenom svårigheter och nu drömmer om ett nytt liv. Kön, ålder, sexuell läggning eller sjukdomar ska inte stoppa den. Drömmen om ett liv. Ett bra liv. Ditt eget.

Musikhjälpen 2014 – om hiv

Radiosändning ifrån P3: Musikhjälpen 2014 – om hiv

Sommar i P1 med Andreas Lundstedt

Radiosändning från Sommar i P1 med Andreas Lundstedt.

Att leva med hiv

Filmer och klipp om att leva med hiv från utbildningsradion